vineri, 1 aprilie 2011

GANDESTE VERDE, GANDESTE CURAT!-editia a III-a


Scopul proiectului „GANDESTE VERDE, GANDESTE CURAT!” este de a extinde procesul de educatie ecologica catre adulti, in spiritul respectului pentru natura, prin intermediul elevilor.Consideram ca la cele doua editii precedente ale proiectului s-au pus bazele unei solide educatii ecologice in randul tinerei generatii, de la care asteptam promovarea valorilor insusite si transmiterea acestora catre comunitatea locala, din care elevii fac parte. De asemenea, am redus numarul actiunilor in cadrul proiectului, pentru a nu aglomera sau tulbura bunul mers al procesului de invatamant din scoli. Intentionam sa promovam conceptul de dezvoltare durabila prin actiuni concrete, la nivel local, prin trei directii majore, concretizate prin trei activitati:

- 1) revigorarea si extinderea zonelor verzi, prin plantari de pomi, arbusti sau flori;

- 2) intretinerea zonelor naturale prin salubrizari, igienizari in zone din afara localitatilor (exclus spatiul din curtea scolii);

- 3) diseminarea catre publicul larg a notiunii de dezvoltare durabila, in contextul protejarii mediului inconjurator, prin organizarea de seminarii, work-shop-uri, expozitii, actiuni de enrichment pentru animale si amenajari de spatii speciale pentru urmarirea pasarilor , realizare panotaj in zona ariilor protejate si a rezervatiilor naturale din judet .

In vederea personalizarii activitatii fiecarei scoli, va propunem realizarea unei mascote, care sa ilustreze deviza proiectului GANDESTE VERDE, GANDESTE CURAT!

Lansarea acestei editii a avut loc in 11 oct.2010, iar desfasurarea activitatilor a inceput, efectiv, pe 10 noiembrie 2010.

Pe 25 aprilie incheiem editia a III-a, iar in luna mai 2011 vom avea festivitatea de premiere a castigatorilor. La aceasta editie s-au inscris 18 scoli din judetul Prahova.

Logo-ul proiectului :”GANDESTE VERDE, GANDESTE CURAT!”

Sigla proiectului ilustreaza grafic deviza proiectului si a fost conceputa special pentru acest proiect de catre studentul Costin Gheorghe de la Facultatea de Arhitectura, din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti.

Fiecare scoala participanta îşi va prezenta rezultatele, dupa fiecare actiune intreprinsa (la maxim zece zile de la desfasurarea acesteia), prin intermediul grupului de iniţiativă şi a profesorului coordonator, conform borderourilor atasate.

De asemenea, se vor puncta si actiunile de monitorizare, ulterioare desfasurarii activitatii, in sensul urmaririi evolutiei materialului sadit, mentinerii curateniei in aria naturala aleasa pentru ecologizare; in vederea monitorizarii impactului activitatii de seminar, panotaj in ariile protejate, work-shop sau expozitie, se pot face sondaje prin chestionarea participantilor sau a persoanelor din comunitatea locala, se poate urmari starea panourilor de afisaj.

Consideram oportun ca pentru acest an scolar sa implicam in proiect elevii claselor V-XII.



Niciun comentariu: