luni, 30 august 2010

TABARA ECOLOGICA DE LA BUCOV 2010


TABARA ECO la BUCOV

In luna iunie, precum si in luna august, între orele 1000 – 1400, pentru o perioadă de patru zile, Parcul Memorial „Constantin Stere” de la Bucov a gazduit doua editii ale Taberei ecologice de vară pentru elevi. Această tabără este organizată de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova, în colaborare cu: Administraţia Parcului Memorial „Constantin Stere”, Societatea Ornitologică din România (SOR), Asociaţia Judeţeană de orientare Sportivă Prahova şi Peace Corps.

La fiecare editie a taberei participă cca 20 elevi , de la Scoala de Arte si Meserii Magurele, respectiv de la Şcoala Generală NICOLAE BALCESCU din Ploiesti, însoţiţi de profesoarele de limba engleza Gabriela Vlad, respectiv Valentina Sarateanu.

Au fost permanent alături de elevi şi organizatorii: Doina Gheorghe – consilier în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi Susan Safford – voluntar Peace Corps.

Activităţile programate a se desfăşura în această perioadă cuprind, pe lângă cele artistice şi distractive, majoritatea in limba engleză, următoarele:

- vizită la Grădina Zoologică, având ca ghid pe domnişoara biolog Dana Canari;

- lecţii despre avifauna României şi bird-watching, sub îndrumarea reprezentanţilor Societăţii Ornitologice din România (dl. Florian Andronache);

- elevii vor face cunoştinţă cu: noţiuni de protecţia mediului în general, informaţii cu privire la ariile protejate din judeţ, noţiuni de geologie, informaţii referitoare la depozitarea selectivă a deşeurilor. Toate aceste cunoştinţe vor fi puse la dispoziţie de către reprezentanţii APM Prahova, Crina Popa, Nicolae Anea şi Doina Gheorghe.

- elevii vor fi iniţiaţi şi în orientarea sportivă, de către domnul Şerban Ionescu Homoriceanu, din partea Asociaţiei Judeţene de Orientare Sportivă Prahova.

Dorim ca aceste activitati să stimuleze preocupările elevilor referitoare la flora şi fauna judeţului nostru şi să le educe spiritul cetăţenesc în domeniul protejării şi conservării naturii.






Niciun comentariu: